Diverse huidklachten

Verder zijn er nog een aantal huidklachten die de naam eczeem dragen.

Seborrioïsch eczeem
Vaak bij begrenzingen op de huid en in plooien of het lichaam. Kenmerkt zich door roodheid, jeuk en schilfers. Roos in het haar valt ook onder deze catagorie. De aanwezigheid van een gist( Malassezia furfur) die van nature op de huid leeft en de overhand krijgt is doorgaans de oorzaak van deze vorm van eczeem
Nummulair eczeem
Dankt zijn naam aan de muntgrote van de plekken die het lichaam ontsieren. Ook bij deze vorm zijn de kenmerken roodheid, jeuk en schilfers. Word ook met ringworm verward wat niets met wormen te maken heeft maar gewoon door weer een andere schimmel ontstaat.

Dyshidrotisch eczeem
De grondlegger van deze vorm van eczeem is helaas vaak een andere vorm van eczeem waar men vroeger last van heeft gehad. De oorzaak is dan ook breed van stress, voeding, gifstoffen tot schimmels en contact met stoffen waar men een allergie voor heeft. Met andere woorden de oorzaak is bijna niet te achterhalen.

Craquelé eczeem
Ook hier spreekt de naam voor zich een. Deze vorm ontstaat bij een extreem droge huid die vaak ontstaat als we ouder worden en de huid minder vocht en collageen vasthouden, het collageen wordt niet meer hersteld en we krijgen een gekrakeleerde huid.
Eczeem kan dus vrij veel oorzaken hebben. Maar er is één ding wat eczeem absoluut ondragelijk maakt en dat is de eeuwige jeuk. Het krabben verzorgt voor verspreiding en beheerst uiteindelijk bij veel mensen het hele leven.